کمبود شرکت‌های مدیریت پسماند کشاورزی زنگ خطری برای امنیت غذایی
05 اسفند 1403
کمبود شرکت‌های مدیریت پسماند کشاورزی زنگ خطری برای امنیت غذایی

به گزارش روابط عمومی مرکز آموزش عالی امام خمینی(ره) به نقل از خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو؛ سمیه رفیعی رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی بعد از ظهر امروز در مراسم اختتامیه رویداد کارآفرینی و فناوری‌های نوین کاهش ضایعات محصولات کشاورزی و غذایی که در مرکز امام برگزار شد، بر اهمیت مدیریت پسماندهای کشاورزی تأکید کرد.

وی با اشاره به تأثیر مستقیم کاهش ضایعات بر امنیت غذایی کشور افزود: یکی از حقوق اساسی کشاورزان، برخورداری از زیرساخت‌های بهینه برای مدیریت پسماندهای کشاورزی است. اما بررسی‌ها نشان می‌دهد که تعداد شرکت‌های فعال در این حوزه اندک بوده و در رتبه‌بندی‌های مرتبط جایگاه مطلوبی ندارند.

رفیعی همچنین نسبت به اثرات منفی سوزاندن بقایای محصولات کشاورزی، به‌ویژه در استان‌هایی مانند خوزستان، هشدار داد و گفت: این روش نه‌تنها آلودگی هوا را تشدید می‌کند، بلکه موجب هدررفت منابع ارزشمند کشاورزی نیز می‌شود. لازم است شبکه تولید به‌صورت دقیق مدیریت شود تا از این معضل جلوگیری شود.

رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس، با تأکید بر اینکه امنیت غذایی کشور نباید تنها در سطح جلسات و گفتگوها باقی بماند، تصریح کرد: تکمیل زنجیره تولید، افزایش راندمان کشاورزی و مسئولیت‌پذیری بیشتر، ازجمله راهکارهای اساسی در این زمینه است.

وی همچنین از برنامه مجلس برای اصلاح قوانین مرتبط خبر داد وادامه داد: ما از نظرات کارشناسان و فعالان این حوزه استقبال می‌کنیم و از افراد و شرکت‌های دارای ایده‌های نوآورانه در مدیریت پسماند کشاورزی دعوت به همکاری داریم.