تلاش برای کاهش ضایعات محصولات کشاورزی با استفاده از فناوری‌های نوین
05 اسفند 1403
تلاش برای کاهش ضایعات محصولات کشاورزی با استفاده از فناوری‌های نوین

به گزارش روابط عمومی مرکز آموزش عالی امام خمینی(ره) به نقل از خبرگزاری تسنیم،غلامرضا گل‌محمدی در مراسم اختتامیه رویداد کارآفرینی و فناوری‌های نوین کاهش ضایعات محصولات کشاورزی و غذایی با رویکرد نان، سبزی و صیفی،ضمن قدردانی از تلاش‌های محققان و کشاورزان، بر اهمیت فناوری در توسعه کشاورزی کشور تأکید کرد.

وی با بیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی همواره در شرایط بحرانی از جمله دوران کرونا و جنگ اوکراین، نقش مهمی در تأمین امنیت غذایی کشور داشته است، از افزایش تولیدات کشاورزی از 25 میلیون تن در اوایل انقلاب به 130 میلیون تن در شرایط کنونی خبر داد و این رشد را نتیجه ورود فناوری، تحقیقات علمی و پژوهش‌های سازمان تات دانست.

 معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی با اشاره به ارزش بالای تحقیقات در حوزه کشاورزی اذعان کرد: سازمان تات در زمینه تولید بذر، واکسن، کود و سم، ارزشی بالغ بر دو میلیارد دلار دارد و این میزان می‌تواند به چهار میلیارد دلار افزایش یابد.

کاهش ضایعات کشاورزی یکی از اهداف کلان این سازمان محسوب می شودگل‌محمدی افزود: در ایران، میزان ضایعات کشاورزی بین 20 یا 30 درصد برآورد می‌شود که برنامه‌هایی برای کاهش آن تدوین شده و ما قصد داریم با بهره‌گیری از فناوری‌های نوین، ضایعات را از مرحله برداشت تا مصرف کاهش دهیم. بخش تحقیقات کشاورزی در حال اجرای طرح‌های کلانی است که به کاهش ضایعات در حوزه‌های مختلف از جمله نان و برنج، کمک می‌کندوی با بیان اینکه به‌طور مثال، تنها در حوزه برنج، روزانه هشت تن برنج پخته‌شده دور ریخته می‌شود که معادل 18 میلیون مترمکعب هدررفت آب در سال است، از حمایت سازمان تات از پروژه‌های نوآورانه، پایان‌نامه‌های دانشجویی و طرح‌های بخش خصوصی خبر داد و تأکید کرد: هدف ما کاهش وابستگی به خارج، افزایش بهره‌وری و ارتقای امنیت غذایی کشور است.